Читај ми!

Иницијатива МУП-а за отварање Регионалног бироа Интерпола у Београду

Министарство унутрашњих послова саопштило је да је, вођено принципом јачања регионалне сарадње и очувања безбедности, покренуло иницијативу за отварање Регионалног бироа Интерпола у Београду, коју је Влада Србије усвојила на седници.

Формирање Регионалног бироа ове значајне међународне организације, која окупља 196 држава чланица, дало би значајан допринос јачању квалитета и интензивирању регионалне сарадње кроз размену информација, али и промовисање глобалног одговора на регионалне безбедносне претње, наводи се у саопштењу МУП-а.

Истиче се да би његово успостављање допринело већој видљивости и заступљености региона у Генералном секретаријату Интерпола.

"Подсећамо да је Србија један од оснивача Интерпола и да се поузданост српске полиције у Интерполу високо цени, а да је Национални централни биро Интерпола Београд по оствареним резултатима међу првих десет у свету", каже се у саопштењу. 

Надлежност Регионалног бирoа Интерпола у Београду, који би био седми у свету, обухватала би државе Југоисточне Европе и он би, осим седишта ове међународне полицијске организације у Лиону, био једини на европском континенту.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара