Читај ми!

Вођа награђеног тима спасилаца: Сви смо ми хероји

Златну плакету за најплеменитији колективни подвиг добили су ватрогасци-спасиоци Министарства унутрашњих послова Србије, који су учествовали у трагању за преживелима после разорног земљотреса прошле године у Турској. Сви људи који су се у тешким ситуацијама суочили са проблемом и изборили, за мене су хероји, рекао је за РТС пуковник полиције и вођа Специјалистичког тима за спасавање Давор Видовић.

Још се живо сећају драматичних слика које су смењивале једна другу после разорног земљотреса који је погодио Турску прошле године, када је само у тој земљи погинуло више од 40.000 људи. Наш спасилачки тим је прискочио у помоћ турским колегама.

"Било је то осам дана даноноћне акције, трке са временом и борбе за животе, међу њима и 17-годишње девојке, коју је пронашао наш тим", објаснио је пуковник полиције и вођа Специјалистичког тима за спасавање Давор Видовић.

Ватрогасци-спасиоци Министарства унутрашњих послова Србије су награђени у традиционалној акцији "Најплеменитији подвиг године", у организацији "Вечерњих новости".

Како каже вођа награђеног Специјалистичког тима за спасавање Давор Видовић, веома су поносни на признање, али и на остале добитнике награда.

"Сви смо ми хероји само у различитој форми и ситуацијама. Мени је било веома потресно да слушам каквим су све судбинама људи изложени и како су се изборили", рекао је Видовић.

уторак, 21. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара