Читај ми!

Шапић: Од данас "Београдска арена" поново носи своје име

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић рекао је да је највећој градској спортској хали, са које је почело уклањање досадашњег назива "Штарк арена", званично враћено њено изворно име - "Београдска арена" и да симболи града Београда више неће бити на продају.

Александар Шапић је, испред арене на Новом Београду, рекао да, као што је и најавио, симболи града Београда више неће бити на продају, докле год се, како каже, он буде нешто питао.

Шапић је поручио да су назив “Београдска арена“ и та хала један од симбола Београда и навео да се ту одржавају најважнији културни, спортски и други догађаји и манифестације, саопштио је градски секретаријат за информисање.

"Од 2010. године ‘Арена‘ је била на продају, носила је имена разних фирми, компанија, а последње које је носила било је ‘Штарк арена‘. Данас је кренуло скидање тог натписа, јер уговор истиче и ја се надам да се, без обзира на то ко буде водио град Београд у будућности, име ‘Београдске арене‘ више неће доводити у питање. Град Београд је у ситуацији да не мора да продаје своје симболе“, рекао је Шапић.

Додао је да имена симбола града, између осталих и Калемегданске тврђаве, такође, неће бити на продају.

"Говорио сам и раније о томе да нема разлога да ми не радимо исто оно што раде све друге цивилизоване, демократске, европске земље на које се многи позивају, па и они који ће ме напасти због овога, да оно што нам је важно не буде на продају. Као што ‘Загреб арена‘ није на продају, нисмо видели да су јој дали име ‘Књаз Милош арена‘, а чак се ни реклама ‘Књаз Милош‘ не може поставити на Тргу бана Јелачића, без обзира колико бисте то платили", рекао је Шапић.

Навео је да тако и ми треба да поштујемо себе, у најмању руку као што и други поштују себе и да поведемо рачуна о нашим симболима.

"Због тога је од данас ‘Београдска арена‘ поново ‘Београдска арена‘ и надам се да ће тако остати и у будућности", закључио је Шапић.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво