Читај ми!

Случај Данкиног нестанка пун нелогичности, проверава се и најмањи траг

Наставља се потрага за двогодишњом девојчицом из Бора. Полиција проверава сваку и најмању ситницу. У потрагу за малом Данком укључиле су се полиције Аустрије и земаља окружења.

Потрага на терену и даље је без резултата. Без нових, званичних података истраге у случају двогодишње Данке - ушло се у осми дан од њеног нестанка. Полиција непрестано проверава све чињенице и особе које би могле да се доведу у везу са нестанком.

"У току преподнева полиција је имала више активности на лицу места у Бањском пољу. Прегледали су више стамбених зграда, кућа и подрума, а са друге стране на оближњој дивљој депонији, коју је јуче рашчишћавала механизација, трагали су за нечим што би могло да расветли овај случај", јавља дописница РТС-а из Бора Вања Чолић.

Динамична и опсежна истрага коју спроводи полиција подразумева проверу и најмање сумње. У селу је и даље велики број припадника МУП-а.

"Могу само рећи да су, што се мене тиче, у овом тренутку осумњичени сви, не бих лицитирала и указивала на било кога док не добијемо апсолутно конкретне чињенице и податке, које могу неко лице искључити из круга осумњичених лица.Тада ћемо вероватно изаћи са званичним ставом, званичним саопштењима и имаћете конкретне информације о свему што смо радили", каже мајор полиције Бојана Отовић Пјановић.

Стручњак из Бироа за борбу против трговине људима искључује импулсивну и непланску отмицу, иако наглашава да је случај Данке Илић препун неуобичајности.

"Готово да не постоји случај трговине децом ради илегалног усвајања, то је оно што је важно када причамо о могућности да Данка буде предмет трговине људима. Када причамо о трговини људима морамо знати да се веома ретко дешава да отмицу раде људи који су непознати, људи који не познају дете и не познају породицу", рекао је Ибро Ибрахимовић из Бироа за борбу против трговине људима.

На снази је и даље жута Интерполова потерница - глобално полицијско упозорење које помаже у налажењу несталих.

"Видела сам и саопштења и да су се обратили и огласили из Црне Горе, Аустрије, преко нашег одељења за међународну оперативну сарадњу. Колеге су у сталном контакту са свим представницима и службама свих земаља у окружењу. Радимо буквално на провери свих чињеница, свих околности и свих лица која се доводе у везу", наводи Бојана Отовић Пјановић.

Аустријска полиција још се није огласила у вези са снимком из Беча. Кажу да је утврђивање идентитета на основу квалитета снимка веома тешко због чега не могу да гарантују када ће саопштити резултате.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво