Читај ми!

Случај Данкиног нестанка пун нелогичности, проверава се и најмањи траг

Наставља се потрага за двогодишњом девојчицом из Бора. Полиција проверава сваку и најмању ситницу. У потрагу за малом Данком укључиле су се полиције Аустрије и земаља окружења.

Потрага на терену и даље је без резултата. Без нових, званичних података истраге у случају двогодишње Данке - ушло се у осми дан од њеног нестанка. Полиција непрестано проверава све чињенице и особе које би могле да се доведу у везу са нестанком.

"У току преподнева полиција је имала више активности на лицу места у Бањском пољу. Прегледали су више стамбених зграда, кућа и подрума, а са друге стране на оближњој дивљој депонији, коју је јуче рашчишћавала механизација, трагали су за нечим што би могло да расветли овај случај", јавља дописница РТС-а из Бора Вања Чолић.

Динамична и опсежна истрага коју спроводи полиција подразумева проверу и најмање сумње. У селу је и даље велики број припадника МУП-а.

"Могу само рећи да су, што се мене тиче, у овом тренутку осумњичени сви, не бих лицитирала и указивала на било кога док не добијемо апсолутно конкретне чињенице и податке, које могу неко лице искључити из круга осумњичених лица.Тада ћемо вероватно изаћи са званичним ставом, званичним саопштењима и имаћете конкретне информације о свему што смо радили", каже мајор полиције Бојана Отовић Пјановић.

Стручњак из Бироа за борбу против трговине људима искључује импулсивну и непланску отмицу, иако наглашава да је случај Данке Илић препун неуобичајности.

"Готово да не постоји случај трговине децом ради илегалног усвајања, то је оно што је важно када причамо о могућности да Данка буде предмет трговине људима. Када причамо о трговини људима морамо знати да се веома ретко дешава да отмицу раде људи који су непознати, људи који не познају дете и не познају породицу", рекао је Ибро Ибрахимовић из Бироа за борбу против трговине људима.

На снази је и даље жута Интерполова потерница - глобално полицијско упозорење које помаже у налажењу несталих.

"Видела сам и саопштења и да су се обратили и огласили из Црне Горе, Аустрије, преко нашег одељења за међународну оперативну сарадњу. Колеге су у сталном контакту са свим представницима и службама свих земаља у окружењу. Радимо буквално на провери свих чињеница, свих околности и свих лица која се доводе у везу", наводи Бојана Отовић Пјановић.

Аустријска полиција још се није огласила у вези са снимком из Беча. Кажу да је утврђивање идентитета на основу квалитета снимка веома тешко због чега не могу да гарантују када ће саопштити резултате.

среда, 12. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије