Читај ми!

Радна група за Меморијални центар у ОШ "Владислав Рибникар" – подржана иницијатива за проглашење дана жртава масовних убистава

Чланови Радне групе за успостављање Меморијалног центра у знак сећања на жртве масовног убиства у Огледној основној школи "Владислав Рибникар“ одржали су у другу седницу, на којој су разговарали о обележавању годишњице од трагедије и очувања сећања на невине жртве од 3. маја 2023. године.

Састанку је присуствовала министарка просвете Славица Ђукић Дејановић која је пружила подршку и истакла да ће Радна група препоруке и мере Мултидисциплинарног тима да имплементира и спроведе кроз своје ресоре и да их предложи Влади.

Како је истакла, важно је развијање и неговање културе сећања.

Радна група је подржала иницијативу Виктиолшког друштва Србије да се 3. мај прогласи даном сећања на жртве масовних убистава, наводи се у саопштењу.

На састанку је усвојен коначан текст Пословника о раду, којим су дефинисане активности које ће се у наредном периоду спроводити.

Састанку Радне групе присуствовали су и чланови Мултидисциплинарног тима, стручњаци из различитих области, који су износили предлоге из ресора и области у коме су ангажовани.

Чланови Радне групе су представници министарства надлежних за просвету, културу и јавна улагања, Града Београда и Градске општине Врачар, вршилац дужности директора Огледне основне школе "Владислав Рибникар“, два представника породица убијених, као и представници огранизације Victim Support Europe, Виктимолошког друштва Србије и Института за педагошка истраживања.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво