Читај ми!

Први пасош за избеглице уручен Казахстанцу

Министарство унутрашњих послова, у складу са Конвенцијом о избеглицама, уручило је данас први пасош држављанину Казахстана који има статус избеглице у Републици Србији, саопштио је МУП.

Уна Радовић из Канцеларије за азил, Управе граничне полиције истакла је да је ово значајан и велики корак за Министарство унутрашњих послова и Републику Србију, која овим чином, у складу са Конвенцијом, потврђује опредељеност гарантовању и приступу основним људским правима лицима која имају одобрен азил у Републици Србији, наводи се у саопштењу МУП-а.

"Министарство унутрашњих послова од 1. фебруара ове године почело је са издавањем путних исправа за избеглице и одмах по пријему првог захтева, који је предат прошле седмице, држављанину Казахстана, који је поднео овај захтев, уручујемо пасош“, прецизирала је Радовићева. 

Објаснила је да је издавање овог документа предвиђено Правилником о изгледу и садржини обрасца путне исправе за избеглице, који је донет новембра прошле године и да се ова врста исправе издаје лицима која су добила азил, односно, један од облика заштите у нашој земљи.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво