Читај ми!

Отац Ангелине Аћимовић: Хаљине ћемо донирати деци из домова и ученицама VIII-2

Јављају се заинтересовани за куповину хаљина које су сашили дизајнери по скицама Ангелине Аћимовић, девојчице убијене у Основној школи "Владислав Рибникар" у мају прошле године. Продајна изложба је у Центру "Сава", а прикупљена средства ићи ће за рад Фондације коју су основали Ангелинини родитељи, са циљем да уче људе како ојачати породицу, а децу о деструктивним садржајима на интернету, да превенцијом утичу да се никада више не понове злочини из прошле године.

У бизнис делу Центра “Сава“ изложене су хаљине сашивене по цртежима Ангелине Аћимовић. Седамнаест дизајнера их је израдило, а међу њима и француска модна кућа “Диор“ која је сашила две хаљине.

Анђелко Аћимовић, Ангелинин отац, истиче да заинтересованих има, као и да се хаљине раде по мери за људе који желе да донирају новац куповином хаљине.

Хаљине неће завршити само на купцима, добиће их деца из домова за децу без родитељског старања и деца која немају могућност да купе хаљине.

“Такође, одељење VIII/2 у које је ишла Ангелина и њене најближе другарице добиће на поклон хаљине за матурско вече“, рекао је Анђелко Аћимовић.

Један од дизајнера Александар Забуновић каже да се у Ангелининим радовима види њена индивидуалност, да је оставила поруку свима нама - да будемо храбри, оно што нас чини другачијим и посебним да ценимо и да се не плашимо да то покажемо другима.

“Све потиче од породице, тако да сваки родитељ треба да види афинитете свог детета и да га усмери на те активности. Међутим они их некад не могу препознати, деца сама обично траже, истражују где ће, чиме ће да се баве. Наши креатори предлажу да по узору на Ангелину отварамо радионице и то ће бити ускоро за децу која су талентована, да би показали своје таленте“, истакао је Анђелко Аћимовић.

Указивати на деструктивни утицај интернета

Анђелко Аћимовић указује на деструктивни утицај интернета, секти.

“Ми осећамо потребу због све деце и да због наше Ангелине учинимо нешто за децу, све је због њих, са циљем да се овакве трагедије не понове, раде се активности на предавањима, на обуци, ускоро ћемо имати у априлу скуп свих педагога и педијатара ове у Центру ‘Сава‘“, рекао је Аћимовић.

План је и да се у школама разговара о штетним садржајима са интернета са децом, родитељима и са наставницима.

“Наравно сви су за то заинтересовани, сви знају проблем са телефонима, са оним шта могу лоше да добију претераним коришћењем телефона. Формирамо стручни тим који ће се тиме бавити“, навео је отац убијене Ангелине Аћимовић.

Тиме што ће средства од продатих хаљина донирати за рад Фондације “Ангелина“, дизајнери показују колико је лепо радити на остварењу не само својих снова, већ и снова других људи, ако смо у могућности.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво