Ђукић Дејановић: Успешно завршен пробни завршни испит

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић честитала је свим ученицима осмог разреда и полазницима функционалног основног образовања одраслих, наставницима и школама на успешно реализованом пробном завршном испиту.

Будући средњошколци два дана су проверавали знање на пробном завршном испиту. Резултати тестова из математике, српског - односно матењег језика и изабраног предмета биће познати следеће недеље. Помоћи ће да 67.000 осмака, али и њихови професори, виде шта још треба да ураде до правог теста.

Од изборних предмета ђаке ове године највише интересује географија, а најмање физика. Они који после пробног завршног испита желе да замене изборни предмет, могу то да ураде од 8. до 11. априла. Завршни испит полажу од 17. до 19. јуна.

Министарка просвете честитала је ђацима на успешно реализованом пробном завршном испиту.

"Наставите да се трудите и предано радите да бисте успешно завршили наставну годину и припремили за завршни испит. Верујем у ваше способности, као и посвећеност и предан рад ваших наставника који су увек ту да вам пруже подршку. Уверена сам да ћете и на завршном испиту показати своје знање и остварити значајне резултате", рекла је министарка.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се