Пријава за упис првака преко портала е-Управа

Од данас се прваци могу пријавити за упис у школу на порталу е-Управе. То омогућава родитељима да само једним доласком у школу заврше све обавезе.

У једној од основих школа на Врачару први слободан термин за тестирање првака за упис је тек 22. април. За закизивање термина потребно је да родитељ или старатељ има отворен налог на порталу е-Управе, док сва четири неопходна документа школе добијају електронски. 

"Све је до те мере поједностављнео да им од папира не треба ништа. Само у два случаја, када је у питању приватни лекар или лекар војне установе, само у том случају су дужни да нам доставе документ. Све остало ми повлачимо помоћу јединственог образовног броја или броја детета који већ имају у предшколској установи“, каже Горан Петровић, директор Основне школе "Лазар Саватић''.

На портал е-Управе регистровано је више од 2.100.0000 е-грађана, а најчешће се користе услуге електронског уписи деце у вртиће и школе. 

"Да бисмо ово направили морали смо да умрежимо све основне школе у Србији, све домове здравља у Србији, да повежемо четири министарства и око 30 база података. Прошле године је више од 40.000 родитеља упис извршио електронски. Надам се да ће ово године тај број бити и већи", рекао је Михаило Јовановић, министар информисања и телекомуникација.

Мнистарка просвете СлавицаЂукић Дејановић навела је да ће 65.000 малишана од 1. априла до краја маја стећи статус уписаних ученика и ученица у први разред.

"Родитељи дечака и девојчица данас то могу да учине на много једноставнији начин", рекла је министарка. 

Термини за упис и тестирање и даље се могу заказати и директним контактом са школом, телефоном или мејлом.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара