Читај ми!

Одговор Менаџмента РТС-а Браниславу Кланшчеку

Менаџмент РТС-а одговорио је на нове тврдње председника Управног одбора РТС-а Бранислава Кланшчека у вези са трошковима за "Песму за Евровизију". Одговор преносимо у целости.

"Предрачуне трошкова за 'Песму за Евровизију' потписали су неки људи који су чланови Колегијума и неки који нису, али јесу чланови менаџмента РТС-а. Пошто се ви бавите финансијама, онда су саопштење потписали директори сектора који одговарају за финансије, односно менаџмент наше куће.

Сву документацију коју је председник УО РТС тражио, увек је добио. Њачин његове интерпретације добијених података је огледало његових намера и стручности.

Буџет ПЗЕ22: планирано 233 хиљаде евра бруто. Потрошено 227 хиљаде евра бруто.

Буџет ПЗЕ23: планирано 250 хиљада евра бруто. Потрошено 249 хиљада евра бруто.

Буџет ПЗЕ24: планирано 249 хиљада евра бруто, а додато 48 хиљада евра бруто у рекламном простору за СКАЈ продукцију због повећања цена на тржишту и захтева РТС-а да сцена буде визуелно боља и комплекснија. Трошкови према предрачунима су у оквиру овог буџета, али још није урађен коначни обрачун, није још увек све плаћено јер се чекају приспећа осталих фактура. Односно до 11.03.2024. прокњижени трошкови износе око 51 хиљада евра бруто.

Фирме 'Филминг продукција' и 'Емоушн продукција', уступиле су подни и сферни лед екран, као и лед коцке РТС-у БЕСПЛАТНО.

'Филмингу' (бр. уговора 0489 од 21.02.2024.) треба да се плати услуга транспорта, монтаже и демонтаже подног (64м2) и сферног леда (16м2), јер ми, пошто не поседујемо ту технику, немамо ни људе оспособљене за ову врсту посла. Најам подног леда, да смо га плаћали, коштао би нас 57.600 евра, а сферни лед 14.080 евра. И то за период рада на фестивалу од подизања сцене 6. фебруара до финалне вечери фестивала 2. марта. Дакле, 'Филмингу' треба да платимо за монатжу и демонтажу опреме 6.876 евра бруто, а бесплатно смо добили технику у вредности од 71.680 евра.

Уговором са 'Емоушном' (бр.0488 од 21.02.2024.) регулисан је најам супертехно крана и рејл-кем ФУРИЈО-а са пратећом опремом. Наведене су и лед коцке, 20 комада, али оне су уступљене без надокнаде за шта постоји службена електронска преписка.

Толико о подацима.

Иначе, приватни фестивал 'Београдско пролеће' је споменут у нашем саопштењу због тога што је председник УО Бранислав Кланшчек његов уметнички директор, а РТС је у тај, према нашој оцени неуспешан пројекат, уложио средства грађана Републике Србије.

Молимо вас да убудуће наше руководство не називате анонимусима јер су то људи који годинама, а неки деценијама успешно воде ову кућу. У њу сте као анонимус, дошли само Ви.

Такође, наводите у саопштењу да се појединци са РТС-а до сада нису срели са таквим 'професионалцем' као што сте ви. То је тачно.

Менаџмент РТС-а"

петак, 19. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару