Читај ми!

Честитке поводом почетка месеца Рамазана

Припадници исламске вероисповести обележавају почетак месеца Рамазана. Тим поводом честитке су им упутили државни званичници, међу којима су председник Србије Александар Вучић и министар за људска и мањинска права Томислав Жигманов.

Председник Србије Александар Вучић упутио је најискреније честитке свим верницима исламске вероисповести у Србији поводом почетка месеца Рамазана, саопштено је из Председништва.

"Свим припадницима Исламске заједнице искрено желим срећан почетак месеца Рамазана. Србија ће се увек, градећи чврсте мостове мира и толеранције, снажно залагати да културно и верско богатство њених грађана буде пример слоге и толеранције", навео је председник.

"Нека вас у месецу праштања и благостања племените мисли надахну на чињење добрих дела, а дани буду испуњени духовном радошћу и сваким добром. Желим да предстојећи месец Рамазана проведете испуњени срећом и да Рамазански Бајрам дочекате у обиљу сваког добра, у слози и љубави са својим породицама и пријатељима. РАМАЗАН МУБАРЕК ОЛСУН!“, наводи се у честитки председника Вучића.

Честитку упутио и министар Жигманов

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов честитао је свим носиоцима власти исламске заједнице и верницима муслиманске вероисповести у Србији почетак светог месеца Рамазана.

Томислав Жигманов је верницима, међу којима су најбројнији Бошњаци, затим Албанци, Турци, Ашкалије, Египћани, Горанци, као и део припадника ромске националне заједнице, пожелео да месец испосте у кругу породице и најмилијих, у здрављу и општем благостању.

"У име Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог и у лично име, честитам свим муслиманима у Републици Србији почетак светог месеца Рамазана, речима у духу утемељене традиције: 'Рамазан шериф мубарек олсун'", наводи се у честитки.

Месец Рамазан, који ове године почиње заласком сунца 10. марта, месец је у коме је, према веровању муслимана, свевишњи Бог прописао пост и друга одрицања да би се верници клонили греха.

Како је навело ресорно министарство, а према исламским предавањима, верује се да Бог посебно награђује оне који посте.

"Сам пост није само уздржавање од хране и пића, већ и од ружних мисли, ружног говора и неваљаних дела, као и привикавање себе на то како бити бољи човек и када се пост заврши и овај месец прође", наводи се у саопштењу.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво