Читај ми!

Другари и породица Андрије Чикића обележили његов "небески рођендан"

Породица Андрије Чикића, дечака који је убијен 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду, обележава данас, како су рекли, Андријин први "небески рођендан". Андријина мајка Сузана Станковић Чикић рекла је да је Андрија увек желео да направи забаву за другаре на аеродрому у Земун Пољу.

Андрија Чикић би на данашњи дан напунио 15 година и у знак сећања на њега, на спортском аеродрому "13. мај" у Земун Пољу окупили су се његови другари из одељења, пријатељи.

Андријина жеља била је да петнаести рођендан прослави на аеродрому. Често је ту долазио са мајком, спорстким пилотом. Породица и пријатељи зато су његов рођендан обележели на писти, безмало годину од како су он и још осморо ученика убијени у школи.

"Ми смо увек планирали рођендане заједно. Био је јако креативан, имао је гомилу идеја. Ја сам синоћ спремила све ово са пријатељима, супругом, и у једном моменту једна од пријатељица је рекла: Сузана да ли си приметила, напољу јако дува? Ја сам рекла - не брини биће то у реду. И само сам погледала фотографију свог сина, рекла сам - све сам спремила, ти среди време“, испричала је Сузана Станковић Чикић, Андријина мајка.

Посебно је волео музику. Свирао је клавир и компоновао. На аеродрому су се чуле "Емоције" - Андријина композиција. Професор музичке школе "Станислав Бинички" сећа се свог ученика.

"Стално истичем тај тренутак када сам га упознао први пут, када сам чуо његово свирање иза врата учионице, када сам се изненадио и кад сам отворио та врата и видео једног малог, малог дечака који свира као већ изграђени уметник. Када сам то рекао како је могуће да тако мали дечак тако свира, он је на то задовољно одреаговао, а онда ми се окренуо и у свом стилу добацио - знате али ја нисам тако мали“, рекао је Ђорђе Милошевић, директор музичке школе "Станислав Бинички“.

"Ми желимо да пошаљемо позитивна осећања друштву, да покренемо неке нове вредности, да бринемо једни о другима и не дозволимо да се трећи мај понови, никад“, поручила је Андријина мајка.

Андрија Чикић волео је језике и математику, тренирао је тенис. Његове фотографије излагане су у Коларчевој задужбини. А његово име носи финале првог такмичења младих композитора.

Дечак К. К. је 3. маја 2023. године починио масовно убиство у ОШ "Владислав Рибникар". Убио је деветоро ученика и школског чувара.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се