Читај ми!

Сенад Халитовић инагурисан у врховног поглавара Исламске заједнице Србије

У Стамбол џамији у Новом Пазару, у врховног поглавара Исламске заједнице Србије данас је инаугурисан Сенад ефендија Халитовић.

Посебно тело Врховног Сабора уручило му је меншуру - повељу која се традиционално додељује поглаварима исламске заједнице.

У обраћању верницима Халитовић је рекао, између осталог, да функција на коју је изабран у октобру прошле године представља одговорност, а унапређење институције и јединство муслиманских верника у Србији биће међу његовим преритетима током петогодишњег мандата.

"Желимо да наставимо путем којим смо кренули и желимо да, свакако, наш легитимиет није споран и позивамо државу и званичне институције да ове наше процесе које смо јавно и транспарентно обавили, да прихвате. И да будемо саговорници са свим институцијама који имају потребу да сарађују са исламском заједницом“, рекао је Сенад Халитовић,

Подсетимо да је муфтија Мухамед Јусуфспахић половином октобра прошле године у Београду објавио да је нови реису-л-улема Исламске заједнице Србије Неџмедин Саћипи, дан пре избора Халитовића на место врховног поглавара који су се одиграло у Новом Пазару.

Пар дана пред инагурацију Халитовића огласио се и Мешихат Исламске заједнице у Србији, близак Ријасету Босне и Херцеговине који је позвао вернике да не присуствују церемонији и "штетном деловању и још једном негативном и погрешном кораку који умјесто да иде у правцу рјешења и враћања јединства муслимана на простору Санџака и Србије, води њиховом додатном разједињавању, цепању и слабљењу Исламске заједнице".

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво