Читај ми!

Реновиране просторије Института за трансфузију крви

После 30 година реновиране су просторије Института за трансфузију крви у Улици Светог Саве у Београду. То је лепа вест, а лоша је да су резерве крви довољне за само дан и по.

Пространије сале, више кревета у истом тренутку 17 особа може да да крв. То чека добровољне даваоце.

Сада ће крв и компоненте крви брже стизати до оних којима су потребне.

"Терапија крвљу и компонентама крви је моћна терапија , једна од најмоћнијих.Ову терапију обезбеђујемо ми, грађани. Она се не може купити, она је поклон. Преуређење простора је намењено онима којi je поклоне дарују, нашим даваоцима крви, даваоцима тромбоцита и плазме", рекла је /директорка Института за трансфузију крви Србије Весна Мијуцић.

Министарка здравља Даница Грујичић каже да Институт за трансфузиологију је институција без које ни једна болнице, не само у Београду, него у Србији не може да функционише.

"Они су током прошле године скупили негде око 76 хиљада доза крви, преко 3.000 доза тромбоцита, 40 посто свих давалаца који су прошле године дали крв је дошло овде и ја се надам да ће им сада бити лакше да поново дођу у овај преуређени простор", каже министрарка.

У овом тренутку Институт за трансфузију крви Србије има резерве за свега дан и по. Још један разлог да добровољни даваоци провере какве су нове просторије.

среда, 17. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво