Ђукић Дејановић: И родитељи ђака би могли да одговарају због ножа у школи

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић изјавила је да се још спроводи истрага о томе како се у ранцу једног од ученика Основне школе "Владислав Рибникар" нашао нож и да ће јавност бити упозната са информацијама када се буде утврдила истина.

Славица Ђукић Дејановић је истакла да кривицу поред детета које је понело нож у школу, сносе и његови родитељи. "Таквом оружју није место у школи, у ранцу ученика. Ако је дете понело нож од куће, наравно да ће бити одређена санкција и родитељу", рекла је министарка за "Блиц телевизију".

Министарка је навела да ће део "Рибникара" у коме се у мају прошле године догодила трагедија бити меморијални центар, али да је динамика одлучивања и само одлучивање о томе како ће изгледати, одлука родитеља и стручних лица, као и других страна укључених у овај процес.

"Родитељи који су изгубили децу и најближи сродници су били и тада става углавном да то треба да буде место које ће заувек бити обележено тугом и на неки начин подсећати на трагедију која се догодила и са поруком да се више нигде не сме догодити", рекла је она.

Додала је да је период од годину дана био време да се види шта стручњаци различиитх профила, родитељи деце које више нема, мисле о том начину обележавања и како меморијални центар треба да изгледа у погледу поруке као и архитектонског решења.

уторак, 28. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије