Читај ми!

Власнику одузет аутомобил – почела примена нових мера заштите због тежег прекршаја у саобраћају

Саобраћајна полиција у Лесковцу привремено је одузела "фолксваген пасат" којим је управљао мушкарац стар 61 годину, након што је одбио да се подвргне алкотестирању када је заустављен. У претходне две године овај возач је правоснажно осуђен због одбијања алкотестирања и због прекршаја насилничке вожње.

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, почели су са применом нове заштитне мере из Закона о безбедности саобраћаја на путевима, према којој се возило привремено одузима од учиниоца тежег прекршаја, а који је у претходне две године правноснажно осуђиван за теже прекршаје из области безбедности саобраћаја, саопштено је из МУП-а.

Како се наводи, саобраћајна полиција у Лесковцу јуче је привремено одузела возило "фолксваген пасат" којим је управљао шездесетједногодишњак, након што је извршио тежи прекршај јер је одбио да се подвргне алкотестирању када је заустављен у Светосавској улици у 18.40 часова.

У претходне две године овај возач је правоснажно осуђен због одбијања алкотестирања и због прекршаја насилничке вожње јер је управљао возилом у стању потпуне алкохолисаности, са 2,03 промила алкохола у организму.

Возач је задржан у службеним просторијама, а о наведеном догађају упознат је дежурни судија Прекршајног суда у Лесковцу, који је наложио да се лице након спроведеног задржавања процесуира у скраћеном поступку.

Тежи прекршаји из области безбедности саобраћаја су прекршаји из казнених одредаба у члановима 329. и 330. Закона о безбедности саобраћаја на путевима.

Мера привременог одузимања возила траје до окончања поступка пред надлежним судом, наведено је у саопштењу МУП-а.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво