Читај ми!

Председник Вучић: Молим да се још једном размисли о одлуци према којој родитељи могу да оцењују наставнике

Поводом недавно усвојеног правилника о оцењивању ученика, председник Србије Александар Вучић рекао је да би требало још једном размислити о одлуци да родитељи оцењују наставнике наводећи да не треба да размазимо децу и да нам родитељи воде школе.

Председник Вучић је истакао да су наставници ти у које морамо да имамо највеће поверење, родитељи су ту да помогну, а не да одлучују уместо наставника.

"Знам да у Министарству просвете, када су спремали Закон о образовању, да су на томе радили стручни људи. Знам да када се доносе правилници о односу према наставнику, настави, на томе раде стручни људи, али као председник, замолио бих све да још једном размисле о одлуци да родитељи оцењују наставнике. Нама су потребни наставници  потпуно слободни, ти људи боље од нас свих других родитеља знају како је потребно да се ради са децом. И не могу ни да замислим ситуацију у којој бих боље од било којег учитеља, наставника, професора знао како неко од моје деце учи и како се понаша на часу. И одакле бих имао право да оцењујем наставника на било који начин", објавио је Вучић на Инстаграм налогу "buducnostsrbijeav".

Вучић је замолио и Владу Србије, али и све просветне институције да још један пут размисле о свим овим правилима. 

"Можда и мене да упуте, можда да ми објасне зашто нисам у праву, али да још један пут размисле јер није наш посао да размазимо децу и да нам родитељи воде школе, већ они које су за то плаћени и којима морамо да верујемо, а то су наши учитељи, наставници и професори", навео је Вучић.

У школама у Србији је од јуче на снази Правилник за превенцију и спречавање насиља. Предвиђено је формирање тимова за кризне ситуације и суспензија насилних ученика.

Владање ће утицати на просек од другог разреда основне школе, а родитељи ће моћи да оцењују наставнике.

субота, 13. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво