Петогодишњој Јани из Књажевца за операцију и третмане матичним ћелијама потребно готово 30.000 евра

Петогодишња Јана из Kњажевца, рођена је као здрава беба, али је у четвртој години оболела и почела да добија епилептичне нападе. Јани је неопходна операција, али и нови третмани матичним ћелијама, за шта породица нема пара.

Јана ничим не одаје да је тешко болесна и да има неколико дијагноза. Весела је и паметна девојчица која највише воли да црта. Каже да јој је омиљена боја љубичаста.

После првих епи напада, детаљним анализама утврђено је Јанино здравствено стање и предложено лечење.

"Епилепсија цисте изнад хипофизе и генетска мутација на том ПРТТ2 гену који изазива те неуролошке промене. Из Тиршове бивамо упућене у Турску на лечење, где је Јани отклоњена циста изнад хипофизе и уследили су третмани матичним ћелиајма, односно, те трансплантације. У међувремену, ми имамо још једну дијагнозу, а то је дијагноза латералне склерозе", навела је Тамара Петровић, Јанина мајка.

За спречавање епи напада Јани је неопходна уградња Вегус нервног стимулатора. Операција кошта око 10.000 евра. Биће јој потребни и нови третмани матичним ћелијама чије је цена 19.000 евра за две дозе.

"Што се тиче операције уградње стимулатора требало би одмах после 6. рођендана да се то одради. Значи, то је у мају месецу", истакла је Јанина мајка.

Милош Миливојевић са својим бендом редовно свира у хуманитарне сврхе и већ је приредио концерт за помоћ Јани.

"Прикупили смо колико смо прикупили, однећемо новац њеним родитељима. Позивам све људе добре воље да помогну колико су у могућности", рекао је Миливојевић.

Новац за Јанино лечење може да се уплати на рачун фондације "Хуманост без граница" или СМС порукама.

Из локалне самоуправе које је већ два пута помогла Јани поручују да ће то учнити и сада, ако се потребан новац не сакупи до одласка на операцију у Турској.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се