У шест градова почели конкурси за пријаву деце преко е-Вртића

Почели су конкурси за пријаву деце у предшколске установе широм Србије за школску 2024/2025. годину и то електронским путем на Порталу е-Управа.

Помоћница директора Канцеларије за ИТ и е-Управу Биљана Марић рекла је да се може конкурисати за предшколске установе у Нишу, Сомбору, Врању, Бору, Зајечару и Ужицу.

“У фебруару очекујемо да тај број буде 30 предшколских установа", рекла је Марићева за Танјуг.

Остале предшколске установе, од укупно 158 колико их има на територији Републике Србије, сукцесивно ће отварати своје конкурсе током марта и априла.

Приликом коришћења услуге е-Вртић аутоматски се прибављају неопходни подаци из матичне књиге рођених, Централног регистра обавезног социјалног осигурања и евиденције пребивалишта, тако да родитељи не морају да достављају ниједан документ приликом уписа детета, нити да одлазе ни на један шалтер.

Марићева је додала да је услуга е-Вртић намењена родитељима који су држављани Републике Србије, а поједине предшколске установе пружају ову услугу и у случају да је један од родитеља страни држављанин.

У којим случајевима је потребно накнадно донети документ

За децу самохраних родитеља, децу жртава насиља у породици, децу са сметњама у психофизичком развоју или децу из породица које користе неки облик социјалне заштите, предшколска установа је у могућности да прихвати пријаву електронским путем, али је потребно је да родитељи поднесу релевантну документацију којом доказује наведени статус лично у предшколску установу.

На Порталу е-Управа је и даље доступна услуга пријаве деце у предшколске установе у Београду за прошлогодишњи конкурс (2023/2024), а о термину овогодишњег уписног рока родитељи ће бити накнадно обавештени, рекла је Марићева.

четвртак, 16. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара