Грачаница, радници МТС- а покренули штрајк упозорења

Више од тридесет радника обезбезђења МТС д.о.о из Грачанице отпочело је данас штрајк упозорења блокиралавши зграду испоставе МТС-а у Грачаници не дозвољавајући да у њу ико уђе.

Они су јутрос у 8 часова закључали службени узлаз и затворили се у јендој од кацеларија. Зграду су у знак упозорења руководству, држали у блокади данас до 16 часова.

 Директор ћерке компаније МТС д.о.о Дејан Огњановић покушао је уз асистенцију полиције и у присуству адвоката да разговара са штрајкачима како би они изашли из објекта али су они то одбили.

Штрајкачи кажу да су били приморани на овакав корак те да им је жао што колегама нису дозволили улазак у зграду. Наглашавају да је после неиспуњених обећања од стране руководства МТС-а д.оо ово био једини начин да се они, као бивши рандици "Телекома Србија“ а сада приватне фирме за услуге обезбеђења "Сикуестер енплемер“ изборе за свој радни статус али и решавање питања здравственог и социјалног осигурања и неуједначених примања.

"Понављамо ово је миран протест, нажалост руководство МТС-а је дошло у пратњи полиције са намером да нас избаце из објекта и приведу на инфорамтивни разговор да прете, а не да саслушају шта имамо да кажемо“, рекао је један од штрајкача.

Службеници МТС-а из Грачанице који данас нису могли да уђу на своја радна места кажу да подржавају колеге у њиховим захтевима, да их разумеју те дас је то једини начин да се изборе за своја права.

Штрајкачи очекују да ће после сутрашњег састанка у Компанији Телеком Србија у Београду изнаћи решење за њихов проблем.

Захваљујући подршци наших колега из МТС-а полиција се повукла. Дали су нам обећање да ће доћи до састанка сутра у Београду па ћемо после тога моћи да каажемо нешто више”, рекао је један од штрајкача.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара