"Анђели севера" за бебе - захваљујући једном клипу прикупљена четири камиона хране

За само неколико сати хуманитарне акције прикупљена су четири камиона хране и разних ствари за бебе. Дејана Драшкић из Удружења "Анђели севера" рекла је за РТС да је учестовало више од 5.000 људи као и велики број компанија.

Радост стиже и до деце и социјално угрожених породица. За само неколико сати акције прикупљена су четири камиона хране и разних ствари за бебе. И то захваљући једном клипу и невероватној жељи неколико људи да нас покрену и мотивишу да помогнемо онима којима је потребно.

 Овај видео погледало је око шест милиона људи.

Хуманитарка Дејана Драшкић из Удружења "Анђели севера" у Бачкој Тополи рекла је, гостујући у Јутарњем програму, да није очекивала толики одзив грађана и да је то пријатно изненађење колико се људи окупило око једне сјајне идеје која је покренута.

У питању је храна и потрепштине за децу до две године. Драшкићева каже да нема тачну информацију колико је ствари прикупљено, с обзиром на то да следи сортирање добијених производа.

Испод Бранковог моста у Београду била је гужва и могло се видели преко друштвених мрежа да је на десетине грађана најавило да ће помоћи.

Било је више од 5.000 људи и велики број компанија се овог пута одазвао нашој акцији“, рекла је хуманитарка.

Удружење “Анђели севера” самоиницијативно снабдева социјално угрожене породице током целе године, од 2022.

У фокусу су деца узраста до две године, а пре тога Удружење је помагало углавном особама са инвалидитетом. И то је инспирисано причом Дејане Драшкић.

"Ја сам 2012. године доживела саобраћену несрећу и била сам у инвалидским колицима до 2018. године. После сам имала једну велику операцију након које сам проходала и после годину и по дана физикалне терапије покренули смо удружење Анђели севера и успешно радимо четири године”, испричала је Дејана Драшкић.

Говорећи о расподели задатака, каже да мушки чланови породице раде на утовару и истовару ствари, а да су она и ћерка задужене за фотографисање, административне послове и све остало што је потребно једном удружењу. Такође, десетак волонтера помаже на терену.

Емотивни сусрети са корисницима

Хуманитарка Дејана Драшкић каже да су јој сусрети са корисницима веома емотивни.

Испричала је да су током прошле године, четири пута били у манастиру Свете Петке Изворске, код Параћина, где постоји дом за особе ометене у развоју.

"Ту је осамдесетак жена са веома тешким инвалидитетом и то је оставило највећи утисак на мене. Њихови осмеси и њихови благослови, све оно што се може доживети када одеш на једно такво место”, присетила се она.

Драшкићева је рекла да сви који хоће да помогну то могу да учине преко Удружења слањем донације у Бачку Тополу или путем уплате на жиро рачун.

Корисници могу да се јављају током целе године. "Програм Прва народна кухињица за бебе Србије је отворен током целе године. Коме год је потребна помоћ, могу да нам се обрате“, закључила је Драшкићева.

четвртак, 16. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара