Вучић: Захвалан сам породиљи што је изашла са својим случајем у јавност, тиме је спасила много друге деце

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је тужан због онога што се догодило Марици Михајловић у породилишту у Сремској Митровици, али да јој је захвалан што је са својим случајем изашла у јавност, чиме је спасила много друге деце, јер ће акушери морати да буду обазривији.

Александар Вучић је најавио да ће сутра у председништву Србије разговарати са Марицом Михајловић. 

"Ја ћу сутра са њом да разговарам и да је примим у председништву Србије. И да се захвалим на томе јер је спасила много неке друге деце. Јер ће сви други морати да буду пажљивији, обазривији. Иако сам сигуран да 99,9999 одсто њих који раде са мајкама дају све од себе. Живе за животе и тих мајки и те деце. Али увек имате тих 0,0001 неодговорних. Али ће сада и они да схвате да држава реагује изузетно снажно, изузетно одговорно, изузетно озбиљно и да схвате да ће такве мајке увек имати нашу подршку", рекао је Вучић новинарима.

Поручио је да ће се и то смањити у будућности и поновио да је захвалан Михајловићевој што је имала снаге и храбрости да после тако тешке ствари изађе у јавност да о томе говори.

Породиља из Сремске Митровице Марица Михајловић огласила се преко друштевних мрежа претходних дана оптужујући лекара М. М.за смрт новорођенчета. Она је у објави, између осталог, навела да јој је лекар током порођаја нанео физичке повреде, да јој је претио и вређао је на националној основи.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сремској Митровици ухапсили су у петак М. М. (1979), лекара Опште болнице у Сремској Митровици, због сумње да је извршио кривично дело - тешко дело против здравља људи.

У Општој болници у Сремској Митровици спроведен је унутрашњи стручни надзор, а о свему је обавештена и здравствена инспекција.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво