Шапић осудио напад на радника "Градске чистоће"

У ноћи између суботе и недеље на Зеленом венцу су тројица младића напала радника ЈКП Градска чистоћа. Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић рекао је да је недопустиво да радник Градске чистоће буде нападнут на свом радном месту.

Комунални радник је младићима рекао да не бацају ђубре по тротоару након чега су они насрнули на њега, шутирали су га и вукли, док је он покушавао да се одбрани, наводи се у саопштењу Беоинфа.

"Недопустиво је да радника ‘Градске чистоће’, који само ради свој посао, нападају и угрожавају његову безбедност на радном месту. Радник им је рекао да не бацају ђубре по тротоару, што је потпуно нормална опомена људима који не поштују ред. Надам се да ће делинквенти бити адекватно кажњени и да се овакве ствари више неће догађати. Не заборавимо да ‘Градска чистоћа’ ради сваке суботе, недеље, дању, ноћу, празницима и по свим временским непогодама. Њихов рад морамо да поштујемо", рекао је председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић.

Наводи се да се инцидент догодио наочиглед пролазника, а на друштвеним мрежама појавио се и снимак на коме се види да је један од тројице нападача ударао радника метлом, затим се и бацио на њега.

Ово није први инцидент и напад на радника градских служби. Радници "Градске чистоће" су, уз возаче ГСП-а, најчешће нападани и готово свакодневно добијају увреде, претње, а често и ударце, истиче се у саопштењу.

уторак, 14. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара