"Застава оружје", синдикат и пословодство се и даље споре око грејања

Запослени у "Застава оружју" и даље раде у хладним халама, јер је температура у појединим погонима око 10 степени, а негде грејања уоште нема, саопштила је Синдикална организација крагујевачке фабрике. Пословодство, међутим, тврди да је на већини радних места температура изнад 15 степени и да су се са крагујевачком топланом договорили да се фабрика греје целе ноћи.

Синдикат тврди да је запосленима због хладних хала здравље угрожено, те и да им руководство не дозвољава да напусте радна места, иако према закону на то имају право.

Саопштавају и да нема довољно заштитне опреме, као ни да преговори руководства са крагујевачком "Енергетиком" нису дали резултате, јер топлана нема капацитет да загреје радни простор на минималних 15 степени.

Према тврдњама синдиката, почетком децембра затражили су састанак са генералним директором.

"Синдикат се није појавио на састанку"

Пословодство, међутим, демантује те наводе, тврдећи се почетком децембра синдикат није појавио на састанку са представницима Министарства одбране и генералним директором.

Наводе, такође, да је на већини радних места температура изнад 15 степени и подсећају да су се са крагујевачком топланом договорили да се фабрика греје целе ноћи.

Пословодство сматра да наводи синдиката нису борама за права радника већ, тврде, самопромоција.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије