Бугарска појачала контроле на прелазима због Шенгена, камиони на Градини чекају скоро 24 сата

Последњих неколико дана на ауто-путу на источном краку Коридора 10 километарске колоне камиона. Због појачане контроле бугарске царине, на граничном прелазу Градина на излаз из Србије, односно улаз у суседну Бугарску, чекају од неколико до двадесетак сати.

Колона теретних возила на прелазу Градина овог јутра дуга је 10 километара, а на излаз из Србије чека се скоро 24 сата.

Већина камиона је бугарских и турских регистарских ознака.

Возачи су нервозни и незадовољни због дугог чекања, посебно у данима када су јутарње температуре изузетно ниске.

"Јесу иначе гужве на овом прелазу, али сад је ово баш преко сваке границе. Било је минус 11 степени, али имамо систем webasto, па се грејемо, али није лако. Садашња ситуација је баш лоша, али она има решење - потребно је да се држава мало активира око тога", каже један од возача.

Возачи наводе да су велике колоне и на другим прелазима - на Батровцима, затим у Турској.

"У задње време је то постало нормално. Постало је нормално да на границама ми испаштамо... Шта можемо променити, једино блокаде. Мислим да Бугари праве проблем сада, шта је у питању не знам", додаје возач који је из Загреба кренуо за Бурсу.

У царини Србије РТС незванично сазнаје да раде уобичајено и да је спорија контрола на бугарској царини основни разлог за велике гужве.

У међувремену, бугарска царина је саопштила да су, због припреме за приступање Бугарске Шенген зони, појачане контроле на свим прелазима. Контроле ће остати на снази све док Бугарска потпуно не приступи Шенгену, каже се у саопштењу.

Саобраћајна полиција зауставља камионе на наплатној рампи Димитровград, како се не би правиле гужве у тунелима и како не би била угрожена безбедност путника у аутомобилима и аутобусима.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво