Икеа повлачи пуњач због опасности од струјног удара и опекотина

Компанија "Икеа" апелује на купце да престану да користе пуњач “Асксторм“ 40W тамносиве боје и да се јаве за пун повраћај новца.

Пуњач “Асксторм“ 40W УСБ повлачи се из продаје због опасности од опекотина и струјног удара, саопштила је компанија "Икеа".

"Икеа" апелује на све купце који поседују овај пуњач тамно сиве боје, број артикла 50461193, да престану да га користе и да контактирају са њима да би им компанија вратила новац.

"Безбедност је основни приоритет за компанију 'Икеа' и зато повлачи ‘Асксторм‘ 40W УСБ пуњач тамносиве боје, с обзиром на то да постоји опасност од опекотина и струјног удара. Узрок је  хабање кабла за напајање", наведено је у саопштењу.

Како је истакнуто, у процесу развоја својих производа "Икеа" користи поступак ригорозне процене ризика, као и програм тестирања, да би се уверила да су њени производи у складу са свим законима и стандардима који важе на тржиштима на којима се продају.

Упркос томе, како се додаје, примећено је да кабл за напајање на овом производу може да се оштети или покида после дужег коришћења, услед обмотавања око пуњача или савијања напред-назад.

Оштећени кабл може да изазове струјни удар и опекотине, па је због тога одлучено да се тај пуњач повуче из продаје, наводи компанија.

Тамносиви “Асксторм“ 40W УСБ пуњач, како се прецизира у саопштењу, може да се идентификује по броју модела ICPSW5-40-1 који се налази на етикети, на полеђини пуњача.

Пуњач може да се врати у било коју "Икеа" продавницу, а фискални рачун није потребан.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво