Читај ми!

Срећна Нова година!

Интернет портал Радио-телевизије Србије жели вам срећну и успешну нову 2024. годину!

Срећна Нова година! Срећна Нова година!

Грађани Србије дочекали су 2024. годину на трговима, у угоститељским објектима и у својим домовима уз најлепше жеље.

Небо изнад Саве тачно у поноћ обасјао је ватромет, а гости престонице, али и многи Београђани одлучили су да у нову 2024. уђу весело, поред воде, али и на Тргу Републике уз музику домаћих извођача.

Више хиљада Суботичана и њихових гостију дочекало је Нову годину на централном градском тргу уз звуке труба оркестра Бобана и Марка Марковића. У поноћ је засијао петоминутни ватромет, а у првим минутама 2024. године Суботичани и туристи су заплесали Штраусов најлепши валцер "На лепом плавом Дунаву".

У Нову годину, Крагујевчане је увео рокенрол звук и Ју група, која је под отвореним небом окупила све генерације.

Уз музику, добро расположење и најлепше жеље, традиционално, у Чачку дочек је организован на отвореном. Без ватромета, а средства ће бити преусмерена у хуманитарне сврхе, азилима, за напуштене животиње.

Нишлије су Нову годину дочекале на тргу уз познате музичаре.

У новогодишњој ноћи на Златибору је било око 50.000 људи. На Краљевом тргу био је концерт Саше Матића, а у поноћ и трубачи.

Нову годину у Врњачкој Бањи дочекало је око 50.000 људи, 35.000 у хотелима и апартманима, а међу њима и више од 6.000 Бугара. На Тргу културе око 20.000 људи славило је уз Амадеус бенд. Традиционално новогодишња славља у Врњацкој Бањи организују се и 1. и 2. јануара.

Лесковчани су Нову годину дочекали на Градском тргу. За добро расположење побринуо се локални бенд Каспери и трубачи Исидора Зећировића. Организована је и лутрија, а у поноћ је уследио и ватромет.

На Косову и Метохији, у српским срединама, није било организованог дочека нове године, а поноћ су дочекали у ресторанима, кафићима, хотелима.

Према Закону о државним и другим празницима, Нова година је државни празник и празнује се 1. и 2. јануара.

У првим данима нове године време ће бити топло, са највишом температуром до 15 степени Целзијуса, а могућа је и слаба киша.

Иначе, први су у 2024. годину ушли становници пацифичких држава Сaмое и Кирибата.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије