Читај ми!

Идентификовано неколико особа које шаљу дојаве о бомбама, једна из иностранства

У току је темељна истрага на откривању пошиљалаца дојава о бомбама у београдским школама и против њих се прикупљају материјални докази, кажу у МУП-а. Наводе да је идентификовано неколико држављана Републике Србије, али и лице из иностранства, који шаљу ове дојаве.

Припадници Министарства унутрашњих послова упознали су председницу Владе Ану Брнабић да је у току темељна истрага на откривању пошиљалаца дојава о бомбама у београдским школама, а која је по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду усмерена на прикупљању материјалних доказа према учиниоцима за које постоје основи сумње да врше кривична дела Изазивање панике и нереда.

Како је саопштено из Владе Србије, полиција од првог тренутка на овом случају ради веома озбиљно и идентификовала је неколико држављана Републике Србије, али и лице из иностанства, који шаљу ове дојаве и узнемиравају ученике, родитеље и запослене протеклих недеља.

Представници Министарства унутрашњих послова и Министарства просвете информисали су премијерку да су предузели све мере и радње како би степен безбедности и заштите школа био на највишем могућем нивоу, као и да долазе сваки пут када их позову, што укључује око 2.500 службеника на терену дневно.

"Министарство унутрашњих послова и Министарство просвете ће у наредна два дана предложити нови Протокол о поступању у оваквим ситуацијама у образовно-васпитним установама у циљу осигуравања потпуне безбедности свих који бораве у школи, као и континуитета наставног процеса", закључује се у саопштењу.

четвртак, 22. фебруар 2024.
14° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво