Читај ми!

Ђукић Дејановић: МУП ће открити ко су појединци који пријављују да су постављене бомбе у школама

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић изјавила је поводом низа дојава о бомбама у школама у Београду претходних дана да нема сумње да ће МУП учинити све да дође до оних који су починили та дела које је назвала "гнусним активностима".

У више школа, вртића и неким институцијама у Београду јутрос су упућене дојаве о постављеној бомби.

"Кад неко хоће да изазове хаос, колективни страх, онда иде на оно што је највредније и где смо сви најосетљивији – на децу, на школе", рекла је Славица Ђукић Дејановић на конференцији за медије одговарајући на питање новинара о дојавама о бомбама у школама.

Она је додала да постоји протокол који се у тим ситуацијама користи.

"Најбитније је у том моменту шта све раде органи који се старају и брину о безбедности. Сви ми бринемо – родитељи, наставници и ми у Влади Србије, али Министарство унутрашњих послова има тачно одређен редослед и радње и неке специфичности које, у зависности од школе, узраста, деце, примењује", нагласила је Славица Ђукић Дејановић. Министарка је истакла "да је у сваком случају безбедност деце најбитнија".

"То што су у неким школама отказана такмичења, што деца не иду у школу, што у неким околностима учитељи и наставници промене само локацију док се изврши одређена детекција која је неопходна, то сматрамо неопходним", рекла је министарка просвете.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се