Читај ми!

У Трешњевици код Ариља ветар однео читаву кровну конструкцију са објекта

Два претходна дана пролећа у децембру обележила је висока температура, али и јак олујни ветар који је причинио штету у појединим деловима Србије. Тако је у ужичком крају носио кровове, ломио дрвеће, због чега је саобраћај био отежан.

Олујни ветар који је захватио делове западне Србије, нанео је материјалну штету, и бројне проблеме у саобраћају. Оборио је стабло на државном путу Ужице – Бајина Башта, због чега је део пута код Злодола био блокиран. Проблемa у саобраћају због обореног стабла било је и на Тари. Невреме је погодило и околину Лознице и Сјенице.

Oлујни ветар није поштедео ни ариљски крај, у селу Трешњевици однео је комплетан кров од панела на објекту породице Станимировић.

"Ја сам овако ходала и онда је само преко мене летело. Прво нисам могла да поверујем да то тако нешто може да буде. Уплашила сам се и онда утрчала под магацин. Најбитније је да смо сви живи и здрави, све остало ће се полако решити и урадити", каже Верица Станимировић из Трешњевице.

Ветар је скинуо кров за објекта намењеног за сезонске раднике, који је ове године изграђен. Панели које је носио оштетили су и помоћни објекат и трактор.

"Тај кров је пренело тридесет метара, набацио на тај помоћни објекат, полупало цреп, баскије, пребацило на другу страну, пало преко трактора и тамо још на неки помоћни објекат, штала, качара, како ми то већ зовемо", каже Милован Станимировић из Трешњевице.

Станимировићи живе искључиво од производње малина. Ова сезона им није била наклоњена а овогодишњи род, ни поред ниске цене, још нису наплатили. Али комшије су им у невољи притекле у помоћ.

 "Кад сам ја летос имао проблем, сви су се скупили људи из комшилука, био је и Милован, тако и ево овде се скупило људи да кренемо. Ми смо дошли да помогнемо колико можемо и колико знамо", каже Младен Пантовић.

Поред ариљског краја, олујни ветар причинио је штету и у општинама Бајина Башта и Ужице. Бројна домаћинства била су сатима без електричне енергије, али се ситуација стабилизовала.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара