Читај ми!

Три бронзане медаље за Србију на Јуниорској балканској олимпијади из информатике

На 16. Јуниорској балканској олимпијади из информатике екипа Србије освојила је три бронзане медаље. Одличја су освојили Ирина Станишић, Петар Бановић и Павле Дамјановић.

Шеснаеста Јуниорска балканска олимпијада одржана је путем интернета, а надметало се 65 такмичара из 13 земаља. Домаћин такмичења била је Северна Македонија, а у Србији је организовано у Рачунарској гимназији.

Бронзане медаље за Србију освојили су Петар Бановић, ученик Математичке гимназије из Београда, Павле Дамјановић, ученик Основне школе "Нада Поповић" из Крушевца и Ирина Станишић, ученица Основне школе "Свети Сава" из Крагујевца. Члан тима Србије био је и Андрија Николић, ученик Техничке школе из Чачка.

Екипа Србије састављена од најбољих информатичара из основних школа и одабрана је на основу низа такмичења у организацији Друштва математичара Србије, а под покровитељством Министарства просвете Републике Србије. 

Вође екипе били су Огњен Нешковић са Математичког факултета Универзитета у Београду и Милица Настић из Основне школе "Андра Савчић" у Ваљеву. 

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво