Читај ми!

Проблеми са струјом у студеничком крају, у Црној Трави 80 центиметара снега

Путеви у већем делу земље су проходни, а проблема са струјом још има у студеничком крају, на Рудну и у појединим планинским местима у Црној Трави. Ванредна ситуација је у Бабушници, Новој Вароши, Црној Трави, деловима Врања и у Књажевцу. Прилази зимским туристичким центрима су проходни.

Без струје само по неколико домаћинстава на рубним деловима Рудна, Студенице и Мланче.

Саобраћај на регионалним путевима Студеница Рудно и Студеница Мланча који су ноћас зауставила клизишта и одрони камења поново су проходни.

Отклоњени су и кварови на нисконапонској мрежи, без струје је само по неколико домаћинстава на рубним деловима Рудна, Студенице и Мланче.

Опширније Краће

Без струје 400 домаћинстава у краљевачком крају, одрони и клизишта на регионалим путевима код Студенице

На обронцима Чемерна и Радочела, код Краљева, без струје је више од 400 домаћинстава. Под тежином снега активирала су се и стара клизишта у студеничком крају. У прекиду су регионални путеви од Студенице до Ивањице, преко Мланче, и саобраћајница до Рудна.

Обимне падавине током јучерашњег дана и ноћи покренули су клизишта. На путу ка Мланчи, око два километра од манастира Студенице, одрони непрестано падају на коловоз.

Најтеже је на деоници пута Студеница-Рудно. Због клизишта на тој деоници, деца су јутрос из Брзовика, са Рудна, Граца и Села Река дошла до школе у Студеници преко Ибарске магистрале и Ушћа, путујући око 70 километара.

Поред студеничког краја и Рудна, струје нема и на обронцима Жељина.

Из Електродистрибуције у Рашки и Краљеву кажу да су екипе на терену, али да је терен јако неприступачан, да још увек има високог снега и очекују да ће наредних дана успоставити електромрежу.

Кварови су поправљени на далеководима, али не и на нисконапонској мрежи.

Поново пада снег у вишим пределима Рудна

Због одрона непроходни путеви Студеница-Рудно и Студеница-Ивањица преко села Мланча.

Ђачки аутобус са Рудна до Студенице основце вози 70 километара преко Ибарске магистрале и Ушћа.

И даље је у прекиду снабдевање електричном енергијом на Рудну и у студеничком крају.

У појединим деловима пада ледена киша, а у вишим деловима поново пада снег.

Опширније Краће

И Рудно без струје, у студеничком крају недостаје и људство и механизација

У студеничком крају ситуација је још увек изузетно тешка, пре свега са снабдевањем електричном енергијом. Струје нема у највећем делу студеничког краја, али од синоћ је нема ни на Рудну, а у селу Мланча мештани су готово шест дана без струје.

Проблема има на некатегорисаним локалним путевима. Мештани кажу да су блокирани и да не могу да знају да ли ће успети да прођу и доведу децу у школу.

Председник месне заједнице Студеница каже да се путеви рашчишћавају, али недостаје механизација иако су се у чишћење снега укључили и мештани са тракторима.

Додаје и да су екипе ЕПС-а на терену, али да за уклањање проблема са струјом недостаје људство. Очекује се да ће у испомоћ стићи радници ЕПС-а из Рашке и Краљева.

Телефонске везе и интернета има само у центру Студенице.

Екипе Црвеног крста достављају пакете становницима на Голији

Протеклих дана проблема је било у ивањичком крају, где су још увек непроходни неки сеоски путеви на Голији, на којој има пола метра снега, и Јавору. Тамо је било и највише проблема у снабдевању струјом.

На терену су екипе Црвеног крста, јер је у плану да се најугроженијим домаћинствима доставе пакети са храном, средствима за хигијену, топлом одећом и обућом.

У Црној Трави 80 центиметара снега, већина места добила струју

У Црној Трави има око 80 центиметара снега. У већину места је стигла струја, али има по неко удаљено домаћинство које је још без електричне енергије.

Путеви се чисте, али чишћење иде отежано јер је снег тежак и моакр. Анажовано је доста механизације, а чисти се по приоритету – најпре путеви до махала у којма људи живе.

У општини Сврљиг, синоћ је скоро сасвим нормализовано снабдевање струјом и у преосталих седам села која је нису имала протрекла четири дана.

Радници крушевачке Електродистрибуције успели су да санирају кварове у Расинском округу.

Ванредна ситуација је у Бабушници, Новој Вароши, Црној Трави, деловима Врања и у Књажевцу.

Због најављених ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима постоји могућност појаве местимичне поледице, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима, упозорава ЈП "Путеви Србије".

Путеви су углавном проходни, укључујући прилазе планинским центрима, али саветује се опрез због снега којег има на појединим деоницама.

Непроходни су путни правци III приоритета: Крај деонице пута у изградњи - Негосавље, Састав Река - Стрезимировци, Одвраћеница - Преко Брдо и Рашка - Кути - Одвраћеница.

Рашчићени су сви путни правци у поткопаоничком крају, осим до засеока Цветковићи у Кривој Реци, што се очекује током дана.

ЈП "Путеви Србије" саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе заиста опрезно и пажљиво.

недеља, 03. март 2024.
14° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво