Читај ми!

Ниво Лима у порасту, проглашена ванредна ситуација у Пријепољу

Лим је код Пријепоља порастао и очекује се да ће достићи ниво ванредне одбране од поплава, па је у деловима општине проглашена ванредна ситуација. Ниво реке је за нешто више од 12 сати порастао за метар и 90 центиметара и достигао скоро три метра. Објекти нису угрожени, а ватрогасци су на терену и обилазе места где су евентуално могући проблеми.

Припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, након пораста водостаја реке Лим код Бродарева и Пријепоља, обишли су насељена места и становништво на том подручју и наставиће да прате ситуацију ради благовременог предузимања мера и активности, наводи се у саопштењу МУП-а

До раста водостаја Лима дошло је услед обилнијих киша у току ноћи на сливу ове реке на територији Црне Горе, а све службе републичког и општинског нивоа предузеле су мере из своје надлежности.

На седници Штаба за ванредне ситуације општине Пријепоље проглашена је ванредна ситуација на делу територије општине, за месне заједнице Пријепоље, Велика Жупа, Ивање и Бродарево, а Јавно предузеће "Србијаводе" прогласило је ванредну одбрану од поплава на водној јединици "Лим – Пријепоље".

Река Лим се још увек налази у свом кориту и тренутно нема опасности од њеног изливања, а специјалистички тимови за спасавање и рад на води Сектора за ванредне ситуације МУП-а су у приправности како би грађани били још безбеднији.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво