Читај ми!

Преминуо новинар Душан Радуловић, некадашњи директор Радио Београда

Душан Радуловић, некадашњи директор Радио Београда и главни и одговорни уредник Првог програма Радио Београда, преминуо је у 73. години.

Рођен је 30. децембра 1951. године у Београду, где је завршио основну школу и гимназију, а на Факултету политичких наука дипломирао је на Међународном смеру.

На Првом програму Радио Београда радио је као новинар у привредној рубрици, а затим на месту уредника Јутарњег дневника, Новости дана, Недељом у 10 и Аргумента више.

Радуловић је обављао дужност уредника Усмерених програма и одговорног уредника Информативне редакције Првог програма Радио Београда. Повукао се са тог места 16. августа 1991. и после принудног и неплаћеног одмора, добио је отказ 1996. године.

Био је запослен и у светском сервису Би-Би-Сија, у Радију Б92 и у недељнику Време.

Био је вишегодишњи дописник из Београда програма на српском језику светског сервиса Би-Би-Сија, а провео је и годину дана у редакцији у Лондону. Од 1993. до 1999. био је уредник београдске редакције Радија Слободна Европа. Потом је радио у Радију Б 92, и недељнику Време.

Био је и један од текстописаца Индексовог радио-позоришта. Пасионирано је пратио Формулу 1 и о овом спорту писао често.

У јулу 2001. године изабран је за главног и одговорног уредника Првог програма Радио Београда, да би од 2010. био на дужности директора Радио Београда. Са тог места је отишао у пензију 2015. године.

О времену и месту сахране јавност ће бити накнадно обавештена.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво