Читај ми!

Брнабићева са пољопривредницима: Одговор на предлоге решења за викенд, блокаде путева прекидају се данас

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се са пољопривредницима који претходних неколико дана блокирају путеве на територији Војводине. Договорено да се током викенда одржи нови састанак, а пољопривредници ће након састанка прекинути блокаде путева као знак добре воље, те у наредним данима трактора и пољопривредне механизације на улицама у Војводини неће бити, наводи се у саопштењу из Владе Србије.

Брнабићева је на почетку истакла да је до састанка могло да дође и много раније, с обзиром на то да пољопривредници имају директну телефонску комуникацију с њом, за разлику од многих претходних председника Владе, те да је тако дошло и до данашњег састанка.

Премијерка и пољопривредници, који су дошли на састанак у Владу, прошли су кроз сва отворена питања и изнели заједничке, конструктивне предлоге за њихово решавање. Договорено је да се током викенда одржи нови састанак, на коме ће пољопривредници председница Владе предочити одговоре на предложена решења.

"Окоснице изнетих предлога јесу: јефтиније гориво за пољопривреднике на свакој пумпи. На пумпама НИС-а, уз пољопривредну картицу, гориво ће бити умањено за пољопривреднике на 179 динара по литру и тај износ се додатно умањује за 50 динара по литру на име повраћаја акцизе, на свим другим пумпама могуће је остварити поврат акцизе од 50 динара по литру", наводи се у саопштењу из Владе Србије.

Закон о накнадама који је усвојен 26. 10. 2023. дефинише смањење износа за одводњавање у 2023. години за 50 одсто и потпуно укидање ове накнаде у 2024. години; уређење тржишта терминске продаје на начин да ће Влада донети закључак којим ће образовати тим, који за циљ има усаглашавање законодавног оквира у коме ће примарни произвођач моћи самостално да извози и у коме ће се наћи модел за терминску продају.

Како се додаје у саопштењу, пољопривредници ће након овог састанка прекинути блокаде путева као знак добре воље, те у наредним данима трактора и пољопривредне механизације на улицама у Војводини неће бити.

Састанку је присуствовала и министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић.

петак, 01. децембар 2023.
22° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке