Читај ми!

Пре подне правник, после подне пољопривредник - Милош је остао на селу из ината

Са дипломом београдског Правног факултета у џепу Милош Његошевић, из Рудина на Златибору, ради као правник на пословима регистрације возила. После радног времена се бави оним од чега се живи – и то ради из задовољства.

Ретки су млади људи који се после студија врате на село. Још су ређи они који наставе да граде каријеру, а баве се пољопривредом.

Милош Његошевић из Рудина каже да је у радно време правник, а кад прође радно време, како каже, он је свој човек.

"Краве имају своја имена – Милка, Петројка, Милкица Ђаво, Тикица Јоргованка, Лаћара, Ћасара и Петројчица. А наравно црвена је Руменка. То је једна вештица. Воли канту кад види", каже Његошевић.

Милија Његошевић из Рудина каже да у животу није имао ништа, али сад има много више него што треба, а и син му је задовољан.

"Увек од рада и труда има неке вајде. Ево, ја сам пример томе, сви су отишли, ја сам остао у инат, мало у инат и мало што сам био заинтересован да видим како ће ово да испадне. И хвала богу испало је лепо", нагласио је Милош Његошовић.

Милош има и две старије сестре, које су се удале, а Милија се поноси што је за сада шестоструки деда. Од деце очекује још потомака. Будућа снаха живи са њима, а наредне године планирају свадбу.

"Деца, само деца. То тек видим сад. Да сам био паметан, не бих правио куће и остало. Једино што је Бог оставио правилно, деца се рађају, а остало ништа", напоменуо је Милија.

Милош додаје да му је то главни план.

"Све су ово споредни планови, јер треба човек да се ожени, да се оствари у породици, да има пуно деце и да неко ужива у овим нашим лепотама Србије и општине", каже Милош.

Недавно завршени мастер из кривичног права са просеком 9.70 отвара му и друге путеве.

"Правосудну Академију сам два пута положио за судију, прошле и ове године и што се каже имам све сертификате и дипломе, које су потребне у правној струци. Желим да живим овим мирним и лепим животом да имам доста деце, да живим у здравој породици, да будем српски домаћин. А да ли ћу бити судија или не, то нек буде Божја воља. Један је судија, па се он пита", истакао је Милош.

Принципијелност, истрајност и доследност сигурно су карактеристике потребне да једног дана дели правду, као човек који је васпитан да чува и унапређује дедовину, породицу, а на исти начин и друштво.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво