Читај ми!

У Косовској Митровици обележен Митровдан

Свештенство предвођено епископом рашко-призренским Теодосијем, верници, представници Владе Србије и локалне самоуправе литургијом и резањем славског колача обележили су Светог Димитрија, градску славу Косовске Митровице.

Владика Теодосије је након литургије окупљене вернике подсетио на Свето јеванђеље, уз поруку да нас "Господ учи да љубимо и непријатеље своје, учи да никога не мрзимо и да никоме не узвраћамо истом мером".

Осврћући се на деформације које у друштву доноси ново време, указао је да су "људи овога света себични, да не гледају на друге, већ самољубиви".

Пренео је "да је Исус Христ показао несебичну љубав коју је пренео на своје ученике и тиме покорио свет, те да је ту љубав наследио и свети великомученик Димитрије, који се није плашио земаљске смрти, јер је знао да је овај живот овде за време земаљски, а да нам је Господ  припремио лепши, вечни живот на небу".

Након литургије епископ Теодосије пресекао је славски колач, а потом су окупљени ломили  чесницу, из које је златни дукат извукао Срђан Дујовић.

Ове године уобичајене литије градским улицама није било због кише, која пада од раних јутарњих сати.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво