Читај ми!

Апел МУП-а: Не остављајте грејалице без надзора, проверите да ли су димњаци и ложишта очишћени

Пожари у стамбеним објектима најчешће су узроковани људским фактором, непажњом и немаром, због чега апелујемо на грађане да буду одговорни, да не остављају електричне уређаје укључене без надзора, као и да буду обазриви приликом руковања са пећима на чврста горива, поручио је помоћник начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације Милош Миленковић.

Милош Миленковић је прецизирао да су најчешћи узроци пожара у стамбеним објектима неисправне или преоптерећене електроинсталације, неисправни или укључени електрични уређаји без надзора.

"Апелујемо на суграђане да буду одговорни и да приликом напуштања стана провере да ли су искључили електричне уређаје, посебно пуњаче мобилних телефона и клима уређаје“, навео је Миленковић.

Истакавши да почетак грејне сезоне и њено трајање карактерише повећан број пожара у стамбеним објектима, Миленковић је позвао грађане да буду одговорни према себи, својим породицама и комшијама.

"Пред почетак и током трајања грејне сезоне проверите да ли су димњаци и ложишта очишћени, будите обазриви приликом руковања са пећима на чврста горива, не остављајте без надзора грејалице и друга грејна тела, али и водите рачуна да се у њиховој близини не налазе запаљиви материјали“, поручио је Миленковић.

Позвао је грађане да у случају пожара одмах позову ватрогасце-спасиоце на број 193.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво