Читај ми!

Претрчавање шест коловозних трака на Новом Београду - преко прече наоколо ближе, али уз велику опасност

Ни табла са натписом приватан посед, ни то што претрчавају шест коловозних трака, не спречава колоне људи да у јутарњем и поподневном шпицу на овом месту прелазе Булевар хероја са Кошара.

Необичан снимак велике групе људи која претрчава шест коловозних трака на Новом Београду, био је разлог да екипа Београдске хронике оде у Булевар хероја са Кошара. И заиста није то био само један тренутак. То се дешава стално, чак и када је саобраћајна полиција ту.

Ни табла са натписом приватан посед, ни то што претрчавају шест коловозних трака, не спречава колоне људи да у јутарњем и поподневном шпицу на овом месту прелазе Булевар хероја са Кошара.

"Проблем је акутан јер Беовоз иде на сваких 20 и 30 минута и ту је више од 50 људи који у једном тренутку претрчава шест трака. То се дешава у ударном термину ујутру и такође након пет сати, када се завршава радно време, као и увече. Овај цео пут је неосветљен јер још светла нису пуштена у функцију, тако да  је то велики проблем по безбедност саобарћаја и уопште свих учесника", каже Александар Мишчевић.

Излаз са станице Тошин бунар је на раскрсници са семафорима стотинак метара даље, али већина запослених у оближњим пословним згарадама користи пречицу.

Станари кажу да су несавесни грађани чак постављали и коцке дуж разделног острва, како не би газили по блату. Трка, да воз не би побегао, додатно повећава опасност.

"Користе масовно пролаз јер то је најбржи начин да се стигне до воза, неки максимално и журе. Баш се добро мора пазити кад се овде прелази улица, али по мени би требало да постоји пешачки, како је то урбанистичким плановима све направљено - то не знам", рекла је једна Новобеограђанка.

Патрола Саобраћајне полиције данас је спречавала грађане да овде прелазе улицу. Неки су застајали, запиткивали, објашњавали се, а некима ни то није било довољно. Када су се довољно удаљили, ипак су претрчали.

Међутим, неће још дуго то моћи да раде. У Секератријату за саобраћај кажу да су, због овако ризичног понашања грађана, покренули процедуру за постављање саобраћајне ограде на разделном острву, како би се повећала безбедност саобраћаја на овој локацији.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије