Читај ми!

Отворена нова зграда железничке станице у Прокопу; Вучић: Завршетак једног посла отвара десет нових пројеката

Београд је добио нову зграду железничке станице "Београд центар". Свечаном отварању станичне зграде у Прокопу присуствовало је државно руководство. Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће са новом железничком станицом, "Београдом на води" и свиме што је урађено, уз покретање прве линије метроа, Београд бити потпуно други град, а Србија другачија земља. Вучић је истакао да се завршетком једног пројекта отвара још десет нових које треба урадити.

У Инфраструктури железнице Србије верују да ће нова зграда од око 5.600 квадратних метара, задовољити највише стандарде у путничком железничком саобраћају. Идеја о Прокопу потекла је пре сто година, а од 2018. године је главна железничка станица у престоници.

На задовољство милионског броја путника који све више бирају воз, станична зграда допринеће бољем утиску, а постаће и симбол развоја српске железнице.

Пројекат за изградњу Прокопа усвојен је 1971, док је идејно решење завршено три године касније. Радови су почели у октобру 1977. године.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара