Почело уклањање сплавова који нису добили нову локацију, апел власницима да то ураде сами

Уклањање сплавова који на лицитацији нису добили нову локацију почело је јутрос. Требало би да буде уклоњено више од 100 сплавова, а нову дозволу за рад добило је њих тридесетак.

За 110 сплавова донето је извршно решење и од јутрос су у току припреме за уклањање првог сплава.

Главни градски урбаниста Марко Стојчић каже за РТС да је јутрос почело уклањање сплавова који су добили решење о уклањању и о извршењу.

"Данас крећемо са копна. Јавна комунална предузећа ће то спровести. До краја недеље ће се завршити и поступак за одвлачење сплавова са воде, пошто смо имали проблема везано за јавну набавку, међутим сада смо у самој завршници", истиче Стојчић.

Најављује да ће у наредних неколико недеља бити спроведенe све активности.

Стојчић апелује на власнике сплавова да их сами уклоне јер ће се, како каже, у противном излагати трошку, пошто ће им одвлачење бити наплаћено.

"Уколико то сами ураде, много је једноставније и јефтиније за њих", наглашава Стојчић и каже да је мало оних који су уклонили сплавове - свега два или три сплава.

Стојчић истиче да је све мирно, да комунална предузећа раде свој посао и да ће тако радити и извођач који ће возити сплавове са воде.

"Свако ради своје, постоје законске норме. Ми поштујемо закон, данас крећемо и нећемо стати док цео поступак не завршимо", истиче Стојчић.

Каже да је идеја да у току једног дана буде уклоњено више сплавова, пошто их има доста, али да све зависи од случаја до случаја.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара