У току је постављање носећих конструкција за нови мост у Мрчајевцима

На Западној Морави, уместо старог моста између Чачка и Краљева, који се у јуну урушио због поплава, гради се нови мост. Директно ће спојити Мрчајевце и Мршинце, али и решити проблем мештана више села, који сада користе обилазне путеве.

Већ се виде обриси моста који се гради на месту оног ког је јака Западна Морава урушила. У току је постављање носећих конструкција, а реку ће преко седам стубова премостити нова саобраћајница дуга сто метара.

"Мост ће бити ширине 6,05, пешачка стаза ће бити ширине 90 сантиметара биће издигнута изнад коловозне траке 20 сантиметара, са обе стране моста биће ограде сигурносне, биће уграђена расвета", каже Милан Вилотијевић, координатор извођача радова "Лотекс".

Да стигну до својих њива и засада мештани више чачанских села морају обилазним путевима, преко Чачка и Краљева, али грађевинари најављују да ће посао завршити пре рока.

"Оно што је такође за нас важно и обалоутврде и уређење корита Западне Мораве у овом делу која је веома брза веома плаховита биће потпуно уређене када мост буде завршен, а то ће се догодити до краја ове године 2023. године", каже Милун Тодоровић, градоначелник Чачка’’.

Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, рекао је да је то једини мост преко Западне Мораве који повезује Чачак и Краљево. "Самим тим је био веома фреквентан и сада ће заиста бити безбедно да се користи", рекао је Весић.

До краја године биће завршен мост и у Адранима, на Ибарској магистрали, најавио је министар Весић и у чачанском крају обишао новоизграђену бензинску станицу на ауто-путу Милош Велики, у коју је уложено више од 4,5 милиона евра.

"Нафтна индустрија Србије као наш партнер и друге компаније које желе да уложе у нашу земљу имаће потпуно подршку владе Републике Србије зато што ми желимо да имамо више страних инвестиција желимо да има више радних места", рекао је Весић.

Уз аутомате за точење горива на новој пумпи на ауто-путу Милош Велики, у смеру од Прељине ка Београду, је и пуњач аутомобила на електрични погон.

субота, 25. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије