Трешња и балони на Ташмајдану – за Ему и све другаре

Одмах после звона у ОШ "Владислав Рибникар", у 13.20, ученици осмог два и дугари убијене Еме Кобиљски, нашли су се у Малом Ташу, како би са другарима из петог разреда у који иде Емина сестра Мила, обележили Емин 14. рођендан.

У присуству породице и свих родитеља "небеског одељења", уз дечју грају са оближњих справа за игру, баке и деке, породице, обележен је овај тужни дан у славу страдале деце сађењем стабла јапанске трешње, уз причу о овом стаблу и зеленилу парка.

Сви заједно, пустили су у небо 14 розе балона за 14 Еминих година, девет белих за децу и њиховог чувара Драгана, као и девет за убијене у Дубони и Малом Орашју.

Мајка Нина пожелела је да се сви заједно забаве на небеској журки, уз сузе малих, оних старијих и најстаријих.

Дељење туге, сећања на датум који је симбол неограничене радости сваког детета, повезало је неколико десетина, тужних и оних поносних што су одгајали и познавали Ему Кобиљски, неустрашиву девојчицу-девојку из задње клупе седмог два.

Заједништво родитеља, њихових породица и пријатеља, наставника и деце, није само утеха, већ решеност да се непролазна бол обузда и да се створи простор за наставак живота.

понедељак, 11. децембар 2023.
9° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу