Патријарх Порфирије у Суботици: Молимо се за нашу браћу на КиМ

Молимо се за мир за нашу браћу на Косову и Метохији, али и за све људе који живе на тим просторима, рекао је у Суботици патријарх српски Порфирије, служећи Свету архијерејску литургију, поводом три века храма Светог вазнесења Господњег.

Патријарх Порфирије је позвао на саборност српског народа и стрпљење као велику православну врлину, а моћнике на разумевање за положај српског народа на Косову и Метохији.

"Да свако од нас појединачно унесе у своје молитвено правило молитву за нашу браћу и сестре на Косову и Метохији, да им Бог да мира и да ми увек будемо спремни да носимо и делимо крст њихов, јер то је и наш крст, али да дâ мира и свим другим људима који живе на Косову и Метохији, а да да разумевања и онима који имају силу и моћ и који не ретко затварају очи на неправду, а понекад користе различите аршине па једне гледају овако, а друге гледају онако. Сваки човек је икона божја, свакоме је потребан мир", навео је патријарх.

Поводом славе Епархије Бачке и три века храма Вазнесења Господњег у Суботици, патријарх српски Порфирије стигао је јуче у дводневну посету том граду.

 

субота, 09. децембар 2023.
5° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу