Читај ми!

Након окршаја миграната код границе са Мађарском, патролира Жандармерија - екипа РТС-а пратила акцију

Жандармерија је у Суботици и широј околини града свакодневно након последњих окршаја када је у Хајдукову, месту недалеко од Суботице, ка граници са Мађарском. Екипа РТС-а пратила је припаднике Жандармерије у акцији.

Недалеко од пута,у грму, патрола Жандармерије проналази шатор. У њему два мигранта, намирнице и све што је потребно за припрему оброка. Претресају их и проверавају ствари. На овим просторима има и наоружаних миграната, па су приликом претреса посебно опрезни. Овакве патроле припадници новосадског одреда Жандармерије спроводе свакодневно у поподневним часовима.

Прво обилазе центар града и прометне улице, а потом иду у сеоске атаре где су неретки окршаји миграната. 

"Приликом наших патрола посебну пажњу обраћамо на такси возила која превозе мигранте до одређених дестинација, локација, такође обраћамо пажњу на локалне улице и уколико уочимо већу групу миграната, вршимо њихов преглед, контролу. Уколико су безбедносно интересантни, спроводе се до полицијске управе уколико нису, упућујемо их у камп", каже припадник новосадског одреда Жандармерије.

Код супермаркета, где је почетком овог месеца, од последица рањавања ватреним оружјем, преминуо један мигрант, појачана је пажња искусних жандарма. Проверавају сумњива лица, прегледају им ствари. Грађанима Суботице ово је постао, чини се, уобичајен призор.

"Локално становништво лепо реагује на Жандармерију, поздрављају нас, деца поготову, као да имају неки осећај сигурности кад смо ми ту", каже припадник новосадског одреда Жандармерије.

Жандармерија је у Суботици и широј околини града свакодневно након последњих окршаја када је у Хајдукову, месту недалеко од Суботице, ка граници са Мађарском, један мигрант убијен, а три рањена ватреним оружјем.

"Ми настављамо да обављамо полицијски посао у циљу одржавања стабилног ЈРМ у циљу заштите безбедности свих грађана и континуирамо предузимаммо мере и радње на дислокацији ирегуларних миграната и њихов смештај у прихватне центре на подручју РС", каже Игор Велимировић, начелник ПУ Суботица.

У Србији постоји 18 прихватних центара у 10 градова, у њима је смештено око 3.200 особа, док места има за још 2.500 мигранта.

О почетка мигрантске кризе, па до данас према проценама кроз Србију је прошло око милион и по мигранта, тренутно их је како неки процењују око 5.000, многи од њих смештени су у прихватним центрима.

среда, 15. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара