Читај ми!

Чучковић: У августу 52 одсто више продатих карата у градском превозу него у истом месецу прошле године

После станара у Видовданској улици на Врачару, када се обрушио зид на згради уз градилиште, слична опасност прети и станарима у Улици Драгослава Срејовића на Карабурми. Градски менаџер Мирослав Чучковић каже да је против несавесног инвеститора подигнута кривична пријава, а да грађевинска инспекција прати ситуацију.

Мирослав Чучковић каже за РТС да је грађевинска инспекција изашла на терен, дала решење о неупотребљивости објекта и поднела кривичну пријаву против инвеститора.

"Имамо преко 100 градилишта против којих грађани поднесу неку пријаву, ми то обиђемо и најчешће се проблем реши. Овде је реч очигледно о несавесном инвеститору", каже Чучковић.

Бољи материјални статус запослених у ГСП-у и у вртићима

Слично се десило и у Видовданској улици, подсећа он, људи чије су куће угрожене више не могу ту да живе, и њихове трошкове мора да сноси инвеститор, зато су и поднете кривичне пријаве.

"Таква несавесност се деси једном у две године, и ми смо ту да то решимо", истакао је Чучковић.

Ребалансом буџета Београд је одвојио средства да се побољша материјални статус запослених у ГСП-у, a сада је одлуком Скупштине града одвојен новац за запослене у предшколским установама.

"Поред васпитача обухваћени су и домари, спремачице, запослени у вешерају и кухињи. Опредељенa су и средства за јубиларне награде и солидарну помоћ, које ће сада бити на нивоу градског просека", каже градски менаџер.

Дневно се у просеку прода 40.000 карата

Када је реч о наплати карата за превоз, Чучковић каже да је дневни просек око 40.000 плаћених карата путем СМС порука.

"У односу на исти период прошле године, у августу смо имали 52 одсто више продатих карата. Средства од наплате карата биће уложена у обнову возног парка", рекао је Чучковић.

Град ће уложити и једну милијарду за обнову путева, наставља се с реконструкцијом пијаца, како и у централним општинама и пијаце "Каленић" и "Бајлони", тако и обреновачке и лазаревачке по угледу на Палилулску пијацу јер до сада тамо није био адекватно одређен простор за рибљу пијацу, цвеће и друго.

уторак, 21. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара