Читај ми!

Сектор за ванредне ситуације МУП-а обележио свој дан - спасити оног ко је у невољи њихова је животна мисија

Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова обележава свој дан. Од оснивање 2009. године, ватрогасци-спасиоци имали су 434.000 интервенција и спасили 29.702 живота.

Спасити оног ко је у невољи није само њихов посао већ и животна мисија. Поред борбе за људске животе и имовину на територији Србије, припадници Сектора за ванредне ситуације током године помагали су и колегама у Грчкој и Турској.

"Током три пружања помоћи ове године Турској и Грчкој, број колега који се самоиницијативно пријавио да тамо иде је бар двадесетоструко или тридесетотруко већи од броја који је био одређен да иде. То показује њихову најтананију нит хуманости, да помажете некоме кога и не познајете", нагласио је начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић.

На трговима и парковима широм Србије приказана је ватрогасна техника.

"Припадници су узели учешће у добровољном давању крви и данас смо у центру града, где смо грађанима приказали део справа и опреме са којима располаже наша јединица. У оквиру ове прославе су и подручне јединице на теритоији Врњачке Бање, Рашке и Ушћа такође обележиле дан Сектора", истакао је шеф смене Ватрогасно-спасилачке јединице Краљево Дејан Пантелић.

Протеклих десет месеци изграђени су нови објекти ватрогасно-спасилачких одељења, напомиње ресорни министар и најављује додатна улагања.

"Већ су изгређени објелти ватрогасно-спасилачког одељења у Трговишту, Бродареву, Александровцу и Гаџином Хану. Постављен је камен темељац и у току је изградња објекта Управе за вандредне ситуације у Крагујевцу. Сутра постављамо и камен темељац за седиште Сектора за вандредне ситуације", рекао је министар Братислав Гашић.

Заслужним припадницима Сектора уручене су награде, а новац прикупљен од хуманитарне модне ревије биће уплаћен за обнову светиња на Косову и Метохији и корисницима дома ометених у развоју у селу Извор.

недеља, 24. септембар 2023.
16° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"