Читај ми!

Залихе крви за 24 сата, недостају А и нулта крвна група

Државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек изјавио је да Србији недостају А и нулта крвна група и да постоје залихе крви на једнодневном нивоу.

Мирсад Ђерлек је у седишту Црвеног крста у Београду рекао да нам недостају све крвне групе, а да је тешка ситуација када је реч о А и нултој крвној групи.

У Црвеном крсту је данас заједно са амбасадом САД организована акција добровољног давања крви у знак сећања на невино страдале жртве у терористичком нападу на САД, 9. септембра 2001. године, када је за само 102 минута страдало готово 3.000 људи.

Ђерлек је рекао да је за Србију важно да јача сарадњу са САД на пољу економије и здравства јер, како је нагласио, јаког здравства не може бити без јаке економије.

"Циљ нам је да имамо јако здравство које ће одговорити сваком изазову", рекао је Ђерлек и додао да данашњом акцијом показујемо да смо различити од других, да нећемо подржавати тероризам, да желимо да спасавамо животе за разлику од оних који их уништавају.

Акцији добровољног давања крви присуствовали су и амбасадор САД Кристофер Хил и његова супруга Џули као и главнокомандујући Националне гарде Охаја Џон Харис.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се