Читај ми!

За једну школу у Нишу нема дилеме – ђаци се одрекли мобилних телефона, а наставници носе униформе

Са идејом да изгледају исто, а да се разликују по начину предавања, наставници ОШ "Радоје Домановић" у Нишу већ пет година носе униформе, али је настава током епидемије короне омела идеју да им се у томе придруже и ученици. Неку врсту униформи, дуксеве и прслуке за безбедно кретање у саобраћају, шесту годину поклања градска општина Медијана првацима у 10 основних школа на својој територији, што је ове године готово 1.200 ђака.

Почетку школске године се можда најискреније радују прваци. Иако је прошло тек неколико дана, полако усвајају правила, добили су униформе и на часовима већ уче.

"Лепо је то што град ради на томе да деца буду безбедна у саобраћају, да они буду видљиви при доласку, при повратку кући, за сада их још увек доводе родитељи", каже Весна Савић, учитељица у ОШ "Душан Радовић“.

"Одлучили смо да то радимо и ове године зато што смо наишли на неки позитиван одјек код родитеља, допало им се то и виђамо наше прваке како носе ове наше униформе, што значи да им се допало", рекла је Душанка Китановић, градска општина Медијана.

Да би се борили, кажу, за праве вредности у Основној школи "Радоје Домановић“ наставници, али и ненаставно особље, већ пет година носе униформе.

"Зато што нам је важно да својом гардеробом и начином облачења не скрећемо пажњу ученицима, да будемо једнако одевени, али да будемо различити по методама и начину предавања и по стиловима предавања деци", каже Душица Тричковић, директорка ОШ "Радоје Домановић“.

Ученички парламент ове школе је пре короне имао идеју да сви ученици носе униформе, па су тако настали неки предлози како би оне требало да изгледају.

Маша Стаменковић, ученица шестог разреда ОШ "Радоје Домановић“, рекла је да је битно да се ученици не осећају неугодно у униформама.

"Хтела сам да униформе приличе правилима школе и односу како треба да се облачимо", додаје Стаменковићева.

"Мислим да је првенствено најбитније како бисмо сви били исти, како не би било никакве разлике између нас у начину одевања", каже Нађа Симић, ученица шестог разреда ОШ "Радоје Домановић“.

Ова основна школа у Нишу једна је од ретких која је усвојила забрану коришћења мобилних телефона у школи не само у време наставе, већ и на одморима.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара