Читај ми!

Жигманов оштро осудио уништавање натписа са именом Суботице на мађарском језику

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов снажно је и недвосмислено осудио вандалски чин у којем су прошле ноћи оштећена слова са именом Суботице на мађарском језику, оцењујући га као чин којим се брутално крши право припадника мађарске заједнице на службену употребу свог језика и писма.

Министар Томислав Жигманов обишао је место где је уништен украсни натпис на мађарском језику код Суботице.

Снажно и недвосмислено је осудио вандалски чин и посебно истакао да је тако нешто у апсолутној супротности са прокламованом политиком интеграције и остваривања права припадника националних мањина коју води Влада Србије на челу са премијерком Аном Брнабић, као и председник Александар Вучић.

Жигманов очекује да ће припадници Министарства унутрашњих послова наћи виновнике, а правосудни органи процес окончати адекватном казном.

Србија је, рекао је Жигманов, држава свих њених грађана у којој је свакој заједници обезбеђено уживање права која гарантују Устав и закони.

Министар је такође навео да очекује да ће у најкраћем року натписи на мађарском језику бити обновљени и враћени у првобитно стање, наводи се у саопштењу Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

недеља, 03. децембар 2023.
2° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке